Three Cities: zomerse bios met maaltijd op Texel

Op zaterdag 19 juni 2021 kon je genieten van een film + maaltijd bij Theater de Toegift. We presenteerden het programma 'Three Cities', drie zomerse feelgood-movies die zich elk in een grote Europese stad afspelen. Bezoekers konden kijken naar An American in Paris en genieten van een Frans ontbijt. Of schoven aan tijdens het lichtvoetige Vicky Cristina Barcelona, dat werd opgediend met een heerlijke Spaanse tapas. Of ze kozen voor de klassieker Roman Holiday, terwijl een Italiaans 3-gangen diner aan je tafeltje werd geserveerd.

 

An American in Paris - Vincente Minnilli - 1951

We startten die dag om 9.30 uur met een Frans ontbijtje en 'An American in Paris'. Deze zesvoudig Oscarwinnaar uit 1951 wordt samen met Singin' in the Rain beschouwd als het hoogtepunt onder de vele succesvolle MGM-musicals. Met het betoverende Parijs en prachtige impressionistische schilderijen als decor, creëren producer Arhur Freed (Singin' in the Rain) en regisseur Vincente Minnelli één van de hoogtepunten van de Hollywood musical.

 

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Twee vriendinnen raken tijdens hun bezoek aan het broeierige Barcelona onder de indruk van de charmante kunstenaar Juan Antonio. De intuïtieve Cristina stort zich in een vurige relatie met de bohemien, terwijl de nuchtere Vicky stilletjes begint te twijfelen aan haar tot dan toe veiliggestelde toekomst.

 

Roman Holiday (1953)

Deze Oscarwinnende klassieker in zwart-wit maakte van de tot dan onbekende Audrey Hepburn een ster en van Rome een romantische trekpleister. Regisseur William Wyler draaide deze zonnige komedie volledig op locatie. De film verhaalt over een prinses die de balen heeft van stijve manieren en saaie diners. In Rome gaat zij haar eigen weg en ontmoet een Amerikaanse journalist met wie ze een onvergetelijke vakantie viert.