Three Cities: zomerse bios met maaltijd op Texel

Deze week heeft Openbare orde en Veiligheid van de gemeente Texel ons bericht dat de voorstellingen van zaterdag 19 juni in oorspronkelijke vorm - met de Volkswagen Ledschermbus uit 1976 - geen doorgang kunnen vinden op het terras bij De Toegift. We waren in de veronderstelling dat wij gezien werden als een openluchtbioscoop, maar blijken nu een ‘videoscherm’ op een terras te zijn. Dit laatste is momenteel nog verboden vanwege corona.

Three Cities kan wel gewoon doorgaan. Niet buiten, maar binnen bij theater De Toegift. Het programma blijft inhoudelijk ongewijzigd. Kaarten die reeds zijn aangeschaft blijven geldig, en kunnen – als u niet naar binnen wilt – worden geretourneerd via info@defilmklassiekers.nl. Dank voor uw begrip.

Op zaterdag 19 juni kun je dus alsnog genieten van een film + maaltijd bij Theater de Toegift. We presenteren het programma 'Three Cities', drie zomerse feelgood-movies die zich elk in een grote Europese stad afspelen. Kijk naar An American in Paris en geniet van een Frans ontbijt. Of schuif aan tijdens het lichtvoetige Vicky Cristina Barcelona, dat wordt opgediend met een heerlijke Spaanse tapas. Of kies je voor de klassieker Roman Holiday, die je kijkt terwijl een Italiaans 3-gangen diner aan je tafeltje wordt geserveerd?

 

An American in Paris - Vincente Minnilli - 1951

We starten om 9.30 uur met een Frans ontbijtje en 'An American in Paris'. Deze zesvoudig Oscarwinnaar uit 1951 wordt samen met Singin' in the Rain beschouwd als het hoogtepunt onder de vele succesvolle MGM-musicals. Met het betoverende Parijs en prachtige impressionistische schilderijen als decor, creëren producer Arhur Freed (Singin' in the Rain) en regisseur Vincente Minnelli één van de hoogtepunten van de Hollywood musical.

 

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Twee vriendinnen raken tijdens hun bezoek aan het broeierige Barcelona onder de indruk van de charmante kunstenaar Juan Antonio. De intuïtieve Cristina stort zich in een vurige relatie met de bohemien, terwijl de nuchtere Vicky stilletjes begint te twijfelen aan haar tot dan toe veiliggestelde toekomst. Geniet vanaf 16.30 uur van deze lichtvoetige relatiekomedie onder het genot van heerlijke tapas.

 

Roman Holiday (1953)

Deze Oscarwinnende klassieker in zwart-wit, onze avondfilm die start om 19.30 uur, maakte van de tot dan onbekende Audrey Hepburn een ster en van Rome een romantische trekpleister. Regisseur William Wyler draaide deze zonnige komedie volledig op locatie. De film verhaalt over een prinses die de balen heeft van stijve manieren en saaie diners. In Rome gaat zij haar eigen weg en ontmoet een Amerikaanse journalist met wie ze een onvergetelijke vakantie viert.