Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie door de duinen

06-03-2022 // 12:45 - 14:15

€5,00

Excursie | duur: 90 min | Extra excursie op zondag!

Op zoek naar de Exmoor pony’s en Schotse Hooglanders! Ecoloog Daan neemt je mee en vertelt over de duinen, en haar betekenis voor de natuur en de mens. Misschien zien we nog wel een Blauwe Kiekendief?

In deze excursie wandelen we door het gebied De Bollekamer, een duingebied ten westen van Den Hoorn. We gaan op zoek naar de grote grazers en horen het verhaal over dit prachtige gebied. Vroeger woonden er nog mensen en werd er zelfs geboerd. In de natte valleien komen bijzondere planten voor, zoals Kleine Zonnedauw en Klokjesgentiaan.

De excursie wordt gegeven door Daan van der Sluis. Na ruim 15 jaar als designer (hij ontwerpt nog altijd alle uitingen voor het filmfestival) is hij sinds een paar jaar actief als ecoloog. Als stadsecoloog van Ridderkerk zet hij zich in voor meer biodiversiteit, in en buiten de stad.

Startpunt: Parkeerplaats aan de Hoornderslag (Google maps link)

De wandeling heeft een afstand van circa 5 km en gaat deels over onverharde paden.

Beeld: Exmoorpony’s in De Bollekamer (copyright: De Texelse Courant)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
06-03-2022
Tijd:
12:45 - 14:15
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie├źn:
, ,