Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Huiskamer 1 en 2 De Krim – huiskamers alleen toegankelijk met passe-partout

+ Google Maps
Roggeslootweg 6
De Cocksdorp, 1795JV Nederland
www.krim.nl

The Endless Summer (1966, alleen Engels ondertiteld)

Robert August en Michael Hynson verruilen met hun longboard onder de arm het Californië van 1964 voor plekken als Australië, Nieuw Zeeland, Tahiti, Senegal en Zuid-Afrika. De film luidde de opkomst in van een ‘surf-and-travel’ cultuur en maakte Kaap St Francis in Zuid-Afrika tot een van de best bezochte surfspots ter wereld. Endless Summer is dé surfklassieker.

Bekijk film »

To Kill a Mockingbird (1962)

Gregory Peck won een Oscar voor zijn vertolking van advocaat Atticus Finch in deze film naar het gelijknamige, met de Pulitzerprijs bekroonde boek over een advocaat die de verdediging op zich neemt van een zwarte man, verdacht van verkrachting.

Bekijk film »

8 1/2 (1963)

De gevierde regisseur Guido Anselmi werkt aan een nieuw, groots filmproject maar heeft gebrek aan inspiratie. Om zijn schrijversblok te overwinnen trekt hij naar een kuuroord. Daar wordt hij echter voortdurend gestoord door zijn vrouw, zijn maîtresse en een schare ongeduldige acteurs. Hij verzinkt in in overpeinzingen die zich vervlechten met zijn werkelijke leven.

Bekijk film »

Alleman (1963)

Alleman is Nederlands bestbezochte documentairefilm, en één van de 10 meest bezochte films in de Nederlandse cinema. De film laat de Nederlander zien in zijn dagelijks bestaan. Veel verschillende levenswijzen worden op komische, maar ook serieuze wijze gefilmd. De film schetst een tijdsbeeld net voor het ontstaan van de hippie-cultuur, en wordt daarom vaak als uniek bestempeld. 

Bekijk film »

Bullit (1968)

Deze politiefilm van Peter Yates was op vele gebieden baanbrekend te noemen. Het was een van de eerste films waarin de politieagent die centraal staat in het verhaal, eigenwijs te werk gaat en zelf enkele regels van de wet negeert om zijn doel te bereiken.

Bekijk film »

Lock, stock and two smoking barrels (1998)

Lock, stock en two smoking barrels gaat over kruimeldieven en long time best friends Eddy, Tom, Soap en Bacon. Eddy is een sterke kaarter, maar als hij en zijn vrienden het lumineuze plan opvatten om in één klap rijk te worden gaat het mis.  Aan het eind van de avond staan ze 500.000 pond in de schuld bij een gangster, die ze een week geeft om de schuld in te lossen.

Bekijk film »

Don’t Look Back (1967)

'Don't Look Back' is voor velen de ultieme Dylan-film en kan worden gezien als de eerste 'rockumentary' ooit. ‘Lifetime-Oscar’ winnaar D.A. Pennebaker maakte een uniek portret van Dylan in zijn jonge jaren.

Bekijk film »

Dr. No (1962)

In Dr. No wordt Bond naar Jamaica gestuurd om de verdwijning van een collega secret agent te onderzoeken. Tegen de achtergrond van paradijselijke stranden schaakt 007, in de beroemdste bikini-uit-zee-scene uit de filmhistorie, ‘under the mangotree’ Bondgirl Honey Ryder, lost en passant een verdwijning op en ontdoet zich van het kwaad in de persoon van Dr No

Bekijk film »

Wait Until Dark (alleen Engelse ondertiteling, 1967)

Samen met Psycho de engste film die in de jaren zestig is gemaakt! Audrey Hepburn speelt Susy Hendrix, een blinde vrouw die wordt misleid en geterroriseerd door een aantal criminelen die zich in haart appartement bevinden.

Bekijk film »

A Hard Day’s Night (1964)

De muzikale mockumentary A Hard Day’s Night uit 1964 volgt de best verkopende band aller tijden (800 miljoen platen!) op de top van Beatlemania. Om het aller-tijdengehalte van deze legendarische band uit de sixties nog wat op te schroeven, werd A Hard day’s Night veertig jaar later door Time Magazine geplaatst op een lijst met de 100 beste films aller tijden.

Bekijk film »

The Hustler (1961)

In 'The Hustler' is Paul Newman small-time poolspeler ‘Fast Eddie’ Felson. Zijn droom is om met de grote jongens mee te doen. Zijn ongepolijste talent en tomeloze ambitie lijken echter niet genoeg om ‘kampioen’ Minnesota Fats’ te verslaan.

Bekijk film »

Teorema (1968)

Een typische Italiaanse bourgeois familie krijgt bezoek van ‘the visitor’, een jonge man die met alle gezinsleden een (seksuele) relatie begint. Zo weerhoudt hij de streng gelovige huishoudster van zelfmoord, bevrijdt de gevoelige zoon van zijn angsten, ontdoet de beschermd opgevoede dochter van haar kinderlijke gedachten van onschuld, geeft de verveelde moeder seksuele voldoening, en wekt de levenslust van de zieke vader. Maar dan, net zo plots als hij kwam, kondigt hij zijn vertrek aan.

Bekijk film »
+ Exporteer Evenementen