Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The Shining (1980)

04-03-2022 // 19:15 - 22:00

€10
1980 | Stanley Kubrick | 146 min. | Freighty

Jack Torrance (Jack Nicholson) is een schrijver met een writer’s block. Wanneer hij wordt aangenomen als huismeester van het prestigieuze Overlook Hotel, dat zich op een afgelegen plek in de bergen bevindt, ziet hij dit als een kans om zijn boek af te maken. De geruchten over kwade geesten, en het sinistere verhaal over de vorige huismeester die krankzinnig werd en op gruwelijke wijze gezin vermoordde, legt hij naast zich neer.

Op 25 oktober 2003 is tijdens een verkiezing van zender Channel 4 de scène waarin Jack Nicholson door de deur “Here’s Johnny!” roept, verkozen tot griezeligste filmmoment aller tijden. Schrijver Stephen King, die niet blij was met deze verfilming van het gelijknamige boek, wilde zijn naam niet op de aftiteling terugzien. King vindt de (volgens velen) beste verfilming van zijn boek-oeuvre verschrikkelijk, omdat er grote verschillen tussen film en boek bestaan.

Film inclusief pauze

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Gegevens

Datum:
04-03-2022
Tijd:
19:15 - 22:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Dorpshuis De Waldhoorn
Herenstraat 30
Den Hoorn, 1797 AH

Organisator

Stichting De Filmklassiekers
E-mail:
info@defilmklassiekers.nl
Website:
defilmklassiekers.nl