Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Alfie (1966)

25-01-2019 // 15:00 - 16:54

Lewis Gilbert | 1966 | 114 min | kleur

Deze prikkelende Britse romantische komedie (met voor wie het wil zien een tragische onderstroom) uit 1966 is de perfecte cross-over tussen mainstream en Arthouse. Alfie werd dan ook zowel voor een Oscar als een Palme d’Or genomineerd in de categorie Beste Film. De film greep naast de hoofdprijzen, net als hoofdrolspeler Michael Caine, maar regisseur Lewis Gilbert mocht de speciale juryprijs in Cannes in ontvangst nemen.

Caine speelt Alfie, een Cockney chauffeur en onvervalste womanizer. Als hij zijn onderdanige vriendin Gilda zwanger maakt, weigert Alfie haar te trouwen en volhardt in zijn avontuurtjes. Gilda geeft de baby echter niet op en Alfie raakt langzaamaan gehecht aan zijn zoon. Steeds meer komt Alfie’s egocentrische leefstijl onder druk te staan en dient hij zichzelf onder ogen te komen.

Gedurende de film doorbreekt Alfie regelmatig de vierde wand; rechtstreeks in de camera sprekend becommentarieert, of beter, rechtvaardigt hij zijn daden. Het levert onvergetelijke cinema op. Alfie was de eerste film in de VS die de eer van het label ‘suggested for mature audiences’ te beurt viel.

Gegevens

Datum:
25-01-2019
Tijd:
15:00 - 16:54
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Grote Zaal de Krim (theater De Kiekendief)
Roggeslootweg 6
De Cocksdorp, 1795JV Nederland
Website:
https://www.krim.nl