Programma zaterdag 26 januari

Loading Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Zoek Evenementen

Evenementen Search

Butch Cassidy and The Sundance Kid (1969)

26-01-2019 // 10:00 - 11:50

Butch Cassidy en The Sundance Kid zijn twee bank- en treinovervallers. Na de zoveelste treinroof, stuurt de eigenaar van de buit een groep premiejagers achter hen aan. De outlaws slaan op de vlucht en belanden uiteindelijk in Bolivia.

Bekijk film »

Alleman (1963)

Alleman is Nederlands bestbezochte documentairefilm, en één van de 10 meest bezochte films in de Nederlandse cinema. De film laat de Nederlander zien in zijn dagelijks bestaan. Veel verschillende levenswijzen worden op komische, maar ook serieuze wijze gefilmd. De film schetst een tijdsbeeld net voor het ontstaan van de hippie-cultuur, en wordt daarom vaak als uniek bestempeld. 

Bekijk film »

Bullit (1968)

Deze politiefilm van Peter Yates was op vele gebieden baanbrekend te noemen. Het was een van de eerste films waarin de politieagent die centraal staat in het verhaal, eigenwijs te werk gaat en zelf enkele regels van de wet negeert om zijn doel te bereiken.

Bekijk film »

The Jungle Book (1967)

26-01-2019 // 13:00 - 14:38

Familievoorstelling! Het mensenkind Mowgli wordt door wolven opgevoed in de jungle. Dan keert de gevaarlijke tijger Shere Khan terug. Hij heeft een gruwelijke hekel aan mensen en wil Mowgli kwijt.

Bekijk film »

West Side Story (1961)

26-01-2019 // 13:30 - 16:22

Twee straatbendes strijden om de macht in Manhattan. De Jets met Riff als aanvoerder tegen de Sharks van bendeleider Bernardo. Tony, uit de Jets getreden, ontmoet hij Maria, de jongere zus van Bernardo. Ze dansen en worden verliefd. Een onmogelijke liefde.

Bekijk film »

The Apartment (1960)

26-01-2019 // 15:30 - 17:55

C.C. 'Bud' Baxter, een medewerker van een verzekeringsmaatschappij, heeft moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar daar heeft hij een oplossing voor: hij verhuurt zijn appartement aan zijn bazen, die er hun vriendinnetjes mee naar toe nemen.

Bekijk film »

Lock, stock and two smoking barrels (1998)

Lock, stock en two smoking barrels gaat over kruimeldieven en long time best friends Eddy, Tom, Soap en Bacon. Eddy is een sterke kaarter, maar als hij en zijn vrienden het lumineuze plan opvatten om in één klap rijk te worden gaat het mis.  Aan het eind van de avond staan ze 500.000 pond in de schuld bij een gangster, die ze een week geeft om de schuld in te lossen.

Bekijk film »

Easy Rider (1969)

26-01-2019 // 17:30 - 19:05

Easy Rider is een ode aan de vrijheid en het weidse Amerikaanse landschap. Het verhaal gaat over twee motorrijders, Billy en Wyatt, die een cocaïnedeal sluiten om op deze manier rijkdom te verkrijgen en daarmee volledige vrijheid. Ze reizen op hun choppers door het Amerikaanse landschap om de drugs af te leveren.

Bekijk film »

Don’t Look Back (1967)

'Don't Look Back' is voor velen de ultieme Dylan-film en kan worden gezien als de eerste 'rockumentary' ooit. ‘Lifetime-Oscar’ winnaar D.A. Pennebaker maakte een uniek portret van Dylan in zijn jonge jaren.

Bekijk film »

Dr. No (1962)

In Dr. No wordt Bond naar Jamaica gestuurd om de verdwijning van een collega secret agent te onderzoeken. Tegen de achtergrond van paradijselijke stranden schaakt 007, in de beroemdste bikini-uit-zee-scene uit de filmhistorie, ‘under the mangotree’ Bondgirl Honey Ryder, lost en passant een verdwijning op en ontdoet zich van het kwaad in de persoon van Dr No

Bekijk film »

Wait Until Dark (alleen Engelse ondertiteling, 1967)

Samen met Psycho de engste film die in de jaren zestig is gemaakt! Audrey Hepburn speelt Susy Hendrix, een blinde vrouw die wordt misleid en geterroriseerd door een aantal criminelen die zich in haart appartement bevinden.

Bekijk film »
+ Exporteer Evenementen