Programma zondag 27 januari

Loading Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Zoek Evenementen

Evenementen Search

Breakfast at Tiffany’s (1961)

€9 – €19,50  Bestel kaarten

Breakfast at Tiffany's, losjes gebaseerd op de gelijknamige roman van Truman Capote, vertelt het verhaal van Holly Golightly, een 'throphy wife' in New York die zich laat onderhouden door meerdere rijke mannen.

Bekijk film »

Midnight Cowboy (1969)

27 januari // 11:00 - 12:53

Ratzo Rizzo is een door tuberculose uitgeteerde kruimeldief, die de naïeve cowboy Joe tijdens hun eerste contact weet op te lichten om zo zelf aan wat geld te komen. Als Joe aan lager wal raakt omdat de vrouwen hem niet zien staan, neemt Ratzo de plattelandsjongen onder zijn hoede en ontstaat er een diepe vriendschap onder rauwe omstandigheden. 

Bekijk film »

A Hard Day’s Night (1964)

De muzikale mockumentary A Hard Day’s Night uit 1964 volgt de best verkopende band aller tijden (800 miljoen platen!) op de top van Beatlemania. Om het aller-tijdengehalte van deze legendarische band uit de sixties nog wat op te schroeven, werd A Hard day’s Night veertig jaar later door Time Magazine geplaatst op een lijst met de 100 beste films aller tijden.

Bekijk film »

Dr. Strangelove (1964)

27 januari // 13:45 - 15:19

Generaal Jack. D. Ripper meent een Sovjet-complot te ontwaren in het fluorideren van het Amerikaanse drinkwater. Als tegenmaatregel heeft hij de atoombommenwerpers het bevel gegeven hun doelen weg te vagen. Hoe kan deze actie teniet worden gedaan?

Bekijk film »

Viva Las Vegas (1964)

27 januari // 14:00 - 15:30

Back to Elvis! Viva Las Vegas wordt door zowel fans als recensenten gezien als een van Elvis’ beste en meest iconische (musical)films.

Bekijk film »

Guess Who’s Coming to Dinner (1967)

27 januari // 16:00 - 17:48

Joanna Drayton brengt een onverwacht bezoekje aan haar ouders om haar verloofde voor te stellen, John Prentice, een arts. Hoewel ze hun dochter modern hebben opgevoed, past trouwen met een zwarte man niet in het plaatje dat ze voor hun kind voor ogen hadden.

Bekijk film »

Masculin, Féminin (1966, alleen Engels ondertiteld)

27 januari // 16:30 - 18:12

Paul is een jonge, romantische idealist en wannabe-schrijver. Hij zit achter Madeleine (Chantal Goya, die tekende voor de zeer blijmoedige soundtrack) aan en ondanks hun muzikale en politieke smaakverschillen krijgen ze een romantische ‘fling’, die wordt aangevuld door Madeleine haar kamergenoten Catherine en Elisabeth tot een ménage à quatre.

Bekijk film »

The Hustler (1961)

In 'The Hustler' is Paul Newman small-time poolspeler ‘Fast Eddie’ Felson. Zijn droom is om met de grote jongens mee te doen. Zijn ongepolijste talent en tomeloze ambitie lijken echter niet genoeg om ‘kampioen’ Minnesota Fats’ te verslaan.

Bekijk film »

Once Upon a Time in the West (1968)

27 januari // 19:45 - 22:49

Once Upon a Time in the West is de briljante markeerder van het einde van de spaghettiwestern en komt voor in elk ‘beste-films-allertijden-lijstje’. Charles Bronson is een mysterieuze vreemdeling met een harmonica, die zijn krachten bundelt met een desperado om de bloedmooie weduwe Jill Mc Bain (Claudia Cardinale) te beschermen.

Bekijk film »

Teorema (1968)

Een typische Italiaanse bourgeois familie krijgt bezoek van ‘the visitor’, een jonge man die met alle gezinsleden een (seksuele) relatie begint. Zo weerhoudt hij de streng gelovige huishoudster van zelfmoord, bevrijdt de gevoelige zoon van zijn angsten, ontdoet de beschermd opgevoede dochter van haar kinderlijke gedachten van onschuld, geeft de verveelde moeder seksuele voldoening, en wekt de levenslust van de zieke vader. Maar dan, net zo plots als hij kwam, kondigt hij zijn vertrek aan.

Bekijk film »
+ Exporteer Evenementen